Chec cu portocale şi mac

chec cu portocale si mac

O felie de chec cu portocale şi mac alături de o cafea aburindă (sau o cană de ceai aromat ori de lapte călduţ, pentru cei mici) mi se pare un mod grozav de a începe ziua, iar puştiul meu este şi el de acord, din moment ce a devorat porţia lui din acest chec. Dacă nu aveţi în casă suficiente portocale pentru a stoarce 150 ml de suc, puteţi folosi chiar şi un mix de citrice (portocale, lămâi, mandarine, clementine).

Ingrediente chec cu portocale şi mac

150 gr zahăr

5 ouă

coaja rasă de la o portocală

150 ml suc proaspăt de portocale

100 ml ulei

250 gr făină

2 linguriţe praf de copt

1 praf de sare

50 gr mac

 

Mod de preparare chec cu portocale şi mac

  1. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
  2. Ouăle, zahărul şi coaja de portocală se mixează până când compoziţia capătă o culoare pală şi îşi măreşte volumul.
  3. Se adaugă sucul de portocale şi uleiul şi se mixează din nou doar cât să se încorporeze.
  4. Făina, sarea şi praful de copt se cern împreună într-un bol şi apoi se amestecă în compoziţia de mai sus, folosind mixerul.
  5. La sfârşit se încorporează şi macul, mixând doar până când se omogenizează aluatul.
  6. Se pune aluatul într-o tavă mare de chec, tapetată cu ulei şi făină (sau în două tăvi mai mici pentru a obţine două checuri subţiri şi micuţe).
  7. Se coace pentru 30 de minute la 180 de grade sau până când o scobitoare introdusă în centrul checului iese curată.
  8. Se scoate checul din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă pentru 5 minute, apoi se scoate din tavă şi se răceaşte complet pe un grătar.
  9. Se serveşte ca atare sau pudrat cu zahăr.

Să aveţi spor şi poftă!

chec cu portocale si mac

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline