Chec cu banane şi nucă de cocos

Când ai acasă un mare pofticios mic, mereu trebuie să te gândești ce gustări bune și sănătoase (sau deserturi) să mai faci. Un chec cu banane este o alegere bună, iar dacă pofticiosul este mic-mic, renunțați la zahărul din rețetă și va fi gustarea/desertul perfect chiar și pentru el. Combinația de banane și nucă de cocos mi se pare fantastică, dar nu aș refuza nici varianta de chec cu banane și afine (rețeta aici), la fel de reușită și apreciată de mâncăcioși mari și mici.

Cum ziceam, pentru cei mici vă recomand să renunțați la zahărul din rețetă, dulceața bananelor fiind suficientă pentru a aroma checul. Iar dacă nici cei mari nu sunt fani dulce foarte dulce, fac aceeași recomandare.

 

Ingrediente pentru un chec

250 gr făină albă

o linguriţă şi jumătate praf de copt

un praf de sare

100 gr zahăr

50 gr nucă de cocos

2 ouă

100 ml ulei de floarea soarelui

3 banane mici foarte coapte (sau 2 mari) pasate

125 gr smântână fermentată

opţional – 2-3 linguri lapte*

Preparare chec cu banane

  1. Setați și porniți cuptorul la 180 de grade.
  2. Într-un bol cerneți împreună făina, praful de copt și sarea.
  3. Adăugați peste zahărul și nuca de cocos.
  4. Într-un alt bol mare amestecați ouăle, uleiul, bananele pasate și smântâna.
  5. Puneți ingredientele uscate peste cele umede și amestecați doar cât să se omogenizeze compoziția.
  6. În funcție de dimensiunea bananelor este posibil să mai fie nevoie să adăugați 2-3 linguri de lapte pentru a subția aluatul. Trebuie să obțineți un aluat ca o smântână groasă.
  7. Turnați aluatul în tava de chec tapetată cu hârtie de copt.
  8. Coaceți pentru o oră la 180 de grade.
  9. Înainte de a scoate checul din tavă, lăsați-l să se răcească 10 minute.
  10. După ce l-ați scos din tavă, așteptați să se răcească și abia apoi puteți să îl savurați.

Să vă fie de bine!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline