Brioşe cu afine şi fulgi de ovăz

briose cu afine si fulgi de ovaz

Puştiul meu este super fan banane, aşa că nu ne lipsesc niciodată din casă. Ba chiar am tendinţa de a cumpăra prea multe şi uneori mă aleg cu banane mult prea coapte, pe care nimeni nu mai vrea să le mănânce. Atunci am două opţiuni: fie le tai în feliuţe şi le congelez (uneori împreună cu alte fructe) pentru a le folosi la smoothie-uri atunci când am nevoie, fie le combin cu alte ingrediente pentru a pregăti deserturi bunuţe, fără zahăr – pentru un chec cu banane şi nucă de cocos (reţeta aici) sau pentru un chec cu banane şi afine (reţeta aici). De data aceasta, am dat forma de chec pe cea de brioşe şi am pregătit nişte brioşe delicioase şi super pufoase cu banane, afine, miere, fulgi de ovăz şi scorţişoară. Fără strop de zahăr, perfecte pentru cei mai mici mofturoşi.

Ingrediente brioşe cu afine şi fulgi de ovăz (12 bucăţi)

125 ml ulei de cocos

4 linguri de miere

2 ouă mari

2 banane foarte coapte

125 gr iaurt grecesc

1 linguriţă extract de vanilie

jumătate de linguriţă de scorţişoară

un praf de nucşoară

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

un praf de sare

200 gr făină

85 gr fulgi de ovăz

200-250 gr afine

 

Mod de preparare brioşe cu afine şi fulgi de ovăz

  1. Se preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade.
  2. Uleiul de cocos (trebuie să fie lichid, dacă este în stare solidă, îl introduceţi câteva secunde la cuptorul cu microunde) se amestecă cu mierea.
  3. Se adaugă ouăle şi iaurtul şi se mixează puţin (puteţi folosi un tel, nu neapărat un mixer).
  4. Bananele se pasează şi se adaugă la compoziţia de mai sus, împreună cu extractul de vanilie.
  5. Făina, scorţişoara, nucşoara, praful de copt, bicarbonatul  şi sarea se cern într-un bol şi apoi se adaugă şi fulgii de ovăz.
  6. Ingredientele uscate de la punctul 5. se adaugă peste compoziţia de ingrediente lichide (uleiul de cocos, mierea, bananele şi ouăle).
  7. Se amestecă foarte puţin, doar cât să se omogenizeze.
  8. La sfârşit se încorporează şi afinele.
  9. Se pun hârtiuţele pentru brioşe într-o tavă specială (cea pentru 12 brioşe).
  10. Se repartizează compoziţia în cele 12 forme.
  11. Se coc brioşele pentru 25 de minute la 190 de grade.
  12. Se scot brioşele pe un grătar şi se lasă să se răcească.

Brioşele cu afine şi fulgi de ovăz sunt numai bune la mic dejun alături de un pahar de lapte (vegetal sau nu), ori cu un iaurt. Dar sunt grozave şi ca desert sau gustare.

Să aveţi spor şi poftă!

briose cu afine si fulgi de ovay

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline