Biscuiţi cu ciocolată

Acum mai bine de patru ani Good Food a publicat o carte grozavă cu reţete delicioase de cadouri gourmet. De când am căpătat-o am pus ochii pe o rețetă foarte simplă de biscuiți cu ciocolată. Sunt numai buni de ronţăit într-o seară, în timp ce vă uitaţi la film, dar şi mai potriviţi alături de o cană de cafe aburindă, la începutul unei zile în care nu aveţi chef să pregătiţi micul dejun.

Iată ce vă trebuie și cum se prepară

Ingrediente biscuiţi cu ciocolată

140 gr unt la temperatura camerei

175 gr zahăr

1 ou

1 linguriță extract de vanilie

250 gr făină albă

40 gr praf pentru budincă de vanilie (un plic)

75 gr ciocolată cu lapte mărunţită – eu an folosit biluțe decorative

Preparare biscuiţi cu ciocolată

Am încins cuptorul la 180 de grade.

Am mixat untul cu zahărul până când compoziția a devenit fină (zahărul trebuie să se topească). Am adăugat oul și extractul de vanilie și am mai mixat 1 minut.

Am dat mixerul deoparte și am încorporat făina și praful de budincă, folosind o spatulă. La sfârșit, am adăugat ciocolata și am frământat aluatul obținut cu mâna.

Am format biluțe puțin mai mici decât o nucă, pe care le-am pus în tava tapetată cu folie de silicon/hârtie de copt şi le-am aplatizat cu podul palmei, formând biscuiţi de 0,5 cm grosime şi 5 cm diametru.

Am copt biscuiţii 15 minute, până s-au rumenit. Am scos biscuiţii pe un grătar, să se răcească şi am continuat cu a doua tavă.

Din cantităţile date, mi-au ieşit exact 40 de biscuiţi de dimensiunile scrise mai sus.

Biscuiţii au primit aprobarea soţului, dar şi a colegilor care s-au bucurat de ei, aşa că pot să garantez că o să fie pe placul oricărui mofturos.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline